I Kongsberg er nå et betydelig antall personer satt i korona-karantene. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Etter feiring av den muslimske høytiden Id al-Adha er 4 smittet og 70 i karantene i Kongsberg. Kommunen jobber nå med smittesporing etter feiringen.

Det er Laagendalsposten som forteller om dette nye korona-utbruddet.

«Kongsberg kommune opplyser om at tre av de smittede er i familie og at den fjerde har vært i kontakt med en av de smittede.

Tre nye smittetilfeller registrert 9. august. I alt er 27 personer registrert med Covid 19 smitte i Kongsberg siden utbruddet startet», skriver avisen.

Det berettes at tre av disse fire smittede deltok i en id-feiring i moskeen i Kongsberg 31. juli.

«Der deltok også 70 andre, som nå har blitt satt i karantene fram til 10. august som følge av smitteutbruddet, opplyser Kongsberg kommune i en pressemelding.

De ber alle med symptomer om å huske å teste seg»

Ordfører i Kongsberg, Kari Anne Sand, påpeker at moskeen hadde fulgt reglene for registrering av tilstedeværende, noe som gjør smittesporingen lettere:

«– Vi ser i Norge nå at smittespredning gjerne knytter seg til sosiale arrangementer der flere mennesker er samlet på et sted. Som følge av at Moskeen hadde foretatt god registrering av alle til stede fikk vi igangsatt smittevarsling raskt for å hindre videre spredning.»

Hun legger til:

«– Vi opplever at arrangør av dette id- arrangementet har fulgt alle pålegg og anbefalinger rundt smittevern i sine forberedelser. Dette viser hvor krevende dette er og at vi alle har et stort ansvar for å hindre smittespredning i kontakt med andre», sier ordfører Kari Anne Sand.

Siste døgn, per 9. august, var det 39 nye korona-smittede i Norge, ifølge VGs oversikt.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.