Venstres Sveinung Rotevatn fikk fra 2013 til 2017 pendlerleilighet på statens regning mens han var folkeregistrert på gutterommet i Eid.

Rotevatn studerte deltid ved Universitetet i Bergen på den tiden, og ordningen gjorde det mulig for ham å slippe boligutgifter både på hjemstedet og i Oslo i fire år, skriver Aftenposten.

I motsetning til Ropstad eide ikke Rotevatn en leilighet i Oslo-området.

Aftenposten avslørte nylig hvordan KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad utnyttet et spesielt unntak i reglene for pendlerbolig. Ved å være folkeregistrert hos foreldrene hjemme på Sørlandet, kunne han bo gratis i Oslo sentrum på Stortingets regning i ti år.

Samtidig som han hadde denne fordelen, eide han halvparten av en tomannsbolig i Lillestrøm kommune som han eide og leide ut i fem år.

Dette er ikke i strid med regelverket til Stortinget, men skaper allikevel bryderi for KrF-lederen, og kan medvirke til at partiet han leder faller under sperregrensen ved valget 13. september.

Rotevatn er klima- og miljøminister og har sittet på Stortinget siden 2013. Han flyttet da inn i en pendlerbolig på skattebetalernes regning.

I hele stortingsperioden fra 2013 til 2017 var han folkeregistrert hjemme hos foreldrene i Eid kommune.

– I 2013 var planen å dra tilbake til Bergen for å fullføre studiene der. Jeg hadde en sterk tilknytning til Vestlandet, med studier og kjæreste i Bergen, og familie og kommunestyreplass i Nordfjordeid, sier han.

– Jeg skjønner at det kan se rart ut for folk. Men ordningen er der for at det skal være mulig for folk fra hele landet å ha et midlertidig verv i Oslo.

Han sier at Stortinget gjerne må diskutere ordningen.

Rotevatn meldte flytting fra foreldrene i 2017, og kjøpte seg da en leilighet i Oslo.

 Aftenposten

 

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂