KrFs partileder Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) sier til NRK at han ikke vil betale tilbake den økonomiske fordelen han har hatt av å være folkeregistrert hos foreldrene i Agder, og stått oppført som boende hjemme på gutterommet.

NTB skriver om saken mandag kveld.

– Jeg har vært åpen hele tiden med Stortinget om min bosituasjon. De har visst om livssituasjonen kontinuerlig. Hvert år har jeg rapportert inn det og har fått tildelt en bolig på bakgrunn av det, sier han til NRK.

Aftenposten avslørte søndag at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har fått gratis bolig av Stortinget ved å være folkeregistrert på gutterommet fra 2009 og helt fram til november i fjor. I en del av perioden leide Ropstad ut familiens tomannsbolig på Lillestrøm.

– Han har søkt i utgangspunktet og fått en pendlerbolig, og så har han vært en del av den årlige bekreftelsen, som er en aktiv bekreftelse fra representantene, om at de bor på sitt hjemsted, sier stortingsdirektør Marianne Andreassen overfor kanalen.

Ved å være folkeregistrert på gutterommet har Ropstad blant annet fått fritak for skatt av fordelen ved gratis bolig og mulighet til å få dekket hjemreise en gang i uken. I tillegg har Ropstad tjent på leieinntektene og fortjenesten ved salg av tomannsboligen i Lillestrøm.

Ropstad har ikke brutt noen regler ved å gjøre dette. Ordningen med stortingsbolig eksisterer for at representanter skal ha mulighet til å drive politikk i hjemfylket samtidig som de sitter på Stortinget.

Ifølge VG er Ropstad nokså pinlig berørt av hele saken. Avisen påpeker at det kommer på et lite gunstig tidspunkt for KrF, når partiet ligger og vipper rundt sperregrensen i de fleste målinger.

Mer om saken på Doc-TV:

Doc-TV: Kjell Ingolfs gutterom kan senke KrF

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂