Skuffet over Ropstad: Torhild Bransdal (KrF). Foto: Vidar Ruud / NTB.

Det er svært hett om ørene på KrF-lederen. Partiet bør begynne å tenke på en lederdiskusjon, mener lokallagsleder i Kjell Ingolf Ropstads hjemkommune. Hun er skuffet over KrF-lederen.

Det er NTB som melder om denne utviklingen i det som nå bare kalles «Ropstad-saken»:

– Jeg mener også at vi nå har kommet til et sted hvor vi bør begynne å tenke på en diskusjon rundt lederspørsmålet i partiet, men jeg har selv ingen klar mening rundt hva jeg tenker om det foreløpig, sier lokallagsleder Wenche Rundsag Høgetveit i Evje og Hornes kommune til NRK.

Det er kommunen hvor Ropstad har vokst opp.

Høgetveit er skuffet over KrF-lederen.

– Jeg er skuffet over at han ikke var åpen nok til å ta alt med i første runde. Jeg føler meg ganske sikker på at han kjente til dette den gangen også. Man får jo et klart inntrykk av at han har ønsket å skaffe seg en økonomisk fordel, sier Høgetveit.

Til Fædrelandsvennen sier KrF-veteran og landsstyremedlem Torhild Bransdal at hun tror debatten kommer, men vil ikke si om hun selv mener at saken bør få konsekvenser for Ropstads lederverv.

– Det vil jeg ikke svare på i dag, det må vi i så tilfelle diskutere og ha prosesser på. Det ser ut som saken blir avslørt bit for bit, nå er det viktig å skaffe et helhetsbilde, sier Bransdal.

Hun er også veldig skuffet over saken.

– Dette vitner om enormt dårlig dømmekraft, rett og slett. Det kan fremstå som kynisk skatteplanlegging.

Mediepresset mot Ropstad er økende nærmest fra time til time.

Samtidig er det stille om andre politikere som i større eller mindre grad har operert på liknende måte som Ropstad, som for eksempel SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes. Andre politikere sitter stort sett musestille og lar Ropstad ta denne stormen alene.

Regjeringspartiet KrF gjorde et svært dårlig stortingsvalg i høst, havnet under sperregrensen og kommer kun inn med 3 mandater i kommende Storting.

 

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂