Torhild Bransdal. Foto: Vidar Ruud / NTB.

KrF-nestor Torhild Bransdal fra Agder tar oppgjør med eget partis linje om abort. – KrF må tale tydelig om at de ikke vil røre dagens abortlov, mener hun.

Nå kaster KrFs sentralstyremedlem og avtroppende stortingsrepresentant fra Agder en brannfakkel inn i debatten om hvordan KrF skal reise seg igjen. Abortpolitikken må under lupen.

– Jeg mener partiet må si at vi må akseptere den loven som er i dag, sier Bransdal til Vårt Land.

Dagens abortlov gir kvinner rett til selvbestemt abort til uke 12. I valgkampen ble partileder Ropstad grillet om hvorvidt KrF vil innskrenke kvinners selvbestemmelse – uten å ha et klart svar.

– Vi må vise at vi er på lag med de kvinnene som må ta de vanskelige valgene. Det gjør vi best ved å si at vi motvillig aksepterer dagens lov og vil jobbe ut fra den, for da vet folk hva de har å forholde seg til, sier hun.

KrF fikk historisk lave 3,8 prosent ved stortingsvalget og havnet under sperregrensen. Partiet mistet dermed fem av sine åtte stortingsrepresentanter.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.