– Vi mener at det ikke skal være en grense for når en kan avslutte et svangerskap. Det skal være kvinnens fulle og hele valg, sier Eira Garrido (SV).

Min kropp, min valg. Dette er slagordet, selv om det var helt motsatt under pandemien. Da var det din kropp, vårt valg som telte.

Hva slags valg et foster på 8-9 måneder har over egen kropp er uinteressant for SVs kvinneutvalg, som tydeligvis er inspirert av Demokratene i USA.

NRK skriver følgende:

Den tidligere varaordføreren i Bergen er nå bystyrerepresentant for Sosialistisk Venstreparti (SV) og sitter i partiets kvinnepolitiske utvalg.

De håper å få gjennomslag i både eget parti og nasjonalt, dersom regjeringen kommer med forslag til ny abortlov.

For tiden er forslag fra det nasjonale abortutvalget på høring. Det har foreslått å flytte grensen for selvbestemt abort til utgangen av 18. svangerskapsuke.

Men det stopper ikke der. Kvinners rettigheter er en slippery slope. Derfor vil Bergen SV fjerne alle grenser.

– Vi mener at det skal være den gravide sitt valg om en ønsker å gjennomføre en abort, og når den skal gjennomføres. Det handler om at det er kvinnens valg. Det er kvinnens kropp. Dessverre er ikke dette en del av gjeldende abortlov, sier Garrido.

Neste skritt er å diskutere hvor gamle barna kan bli før man mister retten til å ta livet av dem. Inspirasjonen er Verdens helseorganisasjon (WHO), som de fleste tror er en slags internasjonal organisme i FN-systemet, men som i stor grad er privat eid av Bill Gates og hans allierte, som også eier vaksineselskaper etc.

Usikre aborter forårsaker rundt 39.000 dødsfall hvert år og resulterer i at flere millioner kvinner må legges inn på sykehus med komplikasjoner. Det skjer spesielt i lavinntektsland og blant dem som lever i sårbare situasjoner.

De nye retningslinjene inkluderer anbefalinger på primærhelsenivå, forbedring av kvaliteten på omsorg, samt anbefalinger for bruk der det er hensiktsmessig med telemedisin.

WHO anbefaler også å fjerne politiske barrierer for trygg abort. Det omfatter kriminalisering, ventetider, krav om godkjenning fra andre og begrensninger for når i svangerskapet abort kan finne sted.

Dette er musikk i ørene for SVs kvinneutvalg, tydeligvis. Det handler tross alt om det amerikanerne på Orwellsk nivå kaller reproductive rights.

– WHOs retningslinjer sier dette, og dermed bryter Norges abortlov allerede nå med WHOs retningslinjer når det gjelder abort. Vi mener dette er avgjørende å følge.

Også vår helseminister, plagiatdronningen Kjerkol, har en utpreget iver i å underkaste norsk helsepolitikk til de høyere makter (WHO). Så SVs kvinneutvalg vil neppe møte noen særlig motstand fra den sittende regjering, og en mulig erstatter med Erna Solberg i front vil vel neppe reagere noe særlig.

Siden de fleste abortene skjer før uke ni, så burde dette ikke skape noen problemer, virker det som Igland mener. Så lenge kvinnene får bestemme, så går jo alt bra. Tenk på barnevernet, skolen, innvandringen: Er alt kvinner står for ren genialitet?

Vel, mange menn er også idioter. Men vi er ikke blant de beskyttede gruppene.

SV ønsker også å fjerne helsepersonells rett til å reservere seg mot å gjennomføre aborter. Man skal altså tvinge folk til å gjennomføre det de av religiøse eller etiske grunner ikke ønsker: å bidra til drap av et levende menneske.

Ap i Bergen er ikke helt avvisende.

Bystyrerepresentant Fauzia Hussain-Wiik understreker at de ikke er imot forslaget, men mener fjerning av abortgrensen må være et mål på lang sikt.

Så kommer de vanlige argumentene om feil ved fosteret etc. Alle aksepterer retten til abort etter voldtekt, incest eller trussel mot morens liv. Dette er ikke diskusjonen her.

KrF sier blankt nei, og kaller det dramatisk.

– Det er snakk om to liv. Det å gjøre noe så dramatisk som å utvide eller fjerne abortgrensen er feil retning på politikken. Vi mener at de ufødte barna trenger større og ikke mindre rettsvern, sier Joel Ystebø i Bergen KrF.

Men KrFs ønske om en nullvisjon for abort er kanskje like håpløst. Tross alt, dette er det ikke demokratisk mulig å få til i Norge.

Men det må være lov å kreve av kvinner at de oppdager at de er gravide før det har gått 8-9 måneder.

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.