Torhild Bransdal er KrFs innvandringspolitiske talsperson.

Kristelig Folkeparti vil at Norge skal ta imot 2.620 FN-flyktninger neste år, 1.500 flere enn det regjeringen foreslo i statsbudsjettet.

Ungdomspartiet til KrF er skuffet: Norge burde ta imot minst 5000, sier KrFU-leder Martine Tønnessen.

«En vinn-vinn-situasjon»

– Det sitter nå utrolig mange på mottak i utlandet som venter på å få fortsette livene sine, og vi har kapasitet i kommunene til å ta imot og integrere dem. Så det blir en vinn-vinn-situasjon, sier KrFs innvandringspolitiske talsperson Torhild Bransdal til VG om forslaget.

Hvorfor akkurat dette tallet 1500? spør VG.

– Det er ikke noen veldig god begrunnelse for det. En prøver å legge seg på en realisme for å få flertall for dette og få gjennomført det, sier Brandsdal.

– KrFU sitt krav er at Norge tar imot 5000 kvoteflyktninger i 2018. Det oppfyller dere ikke.

– I denne omgang gjør vi ikke det. KrFU skal være krevende, og de skal utfordre oss, svarer Brandsdal.

KrFU mener Norge burde ta imot minst 5.000 FN-flyktninger neste år. Også flere humanitære organisasjoner krevde tidligere i høst 5.000.

«Realistisk»

Bransdal antyder at antallet KrF har foreslått er mer realistisk.

Partiene på Stortinget ble i 2015 enige om å ta imot 8.000 kvoteflyktninger til og med i år. Ifølge en oversikt NTB har fått fra Justisdepartementet, kom det 1.620 kvoteflyktninger i 2014, 2.620 i 2015 og 3.120 hvert av de to påfølgende årene.

 

VG: KrF vil doble antall kvoteflyktninger

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂