Nytt

Restauranter i Oslo serverer mat til flyktningene, og Aftenposten legger ut tips til hvordan du kan hjelpe flyktningene.  Et stort antall flyktninger er den nye normaltilstanden. Flyktningene får til og med spesialtilpasset diett: Halalkylling. Folk som kjemper for livet setter ikke til livs hva som helst. Redd Barna mener at folk med ekstra plass i boligen bør informere kommunen om dette slik at flyktninger kommer ut av mottakene.

Maaemo og rundt 20 andre restauranter vil bytte på å servere mat på Tøyen. Fredag var det Mona Lisa som hadde med halal-kylling og vegetarmat til 120 personer.  Osloby

Tips til deg som ønsker å legge forholdene til rette for flyktningestrømmen:

Balasubramaniam Venkatasamy, mottaksleder på Refstad transittmottak: Derfor oppfordrer vi folk til å gi ting som kan brukes. For øvrig får alle beboerne mat tre ganger daglig, og en startpakke med klær og andre nødvendige ting, sier Venkatasamy.

Sven Mollekleiv, president i Norges Røde Kors: – Vi ser nå at det norske folk henter frem det beste fra vår humanitære kultur. Alle våre 42.000 frivillige er rustet til å bistå myndighetene. Vanlige folk kan bidra økonomisk til vårt arbeid. Det er også mulig å melde seg som frivillig. Vi har mange frivillige som er flyktningeguider som hjelper nyankomne flyktninger til å bli kjent med det norske samfunnet.

—-

Tom Hjertholm, enhetsleder i Norsk Folkehjelp: På lokalt nivå kan folk oppfordre kommunen sin til å bosette flyktninger som har fått opphold, men bor på mottak fordi de ikke har bolig. Norsk Folkehjelp driver åtte mottak som er åpne for å ta imot hjelp og gaver.

Line Hegna, kommunikasjonssjef i Redd Barna: De som har ekstra hybel eller plass i boligen, bør ta kontakt med kommunen for å opplyse om dette, slik at flere flyktninger kommer ut av mottak. Det er også viktig at velgerne utfordrer ordførerkandidatene i sine kommuner med tanke på bosetting av flyktningene.

Osloby