Raymond Johansen (Ap) utenfor Oslo rådhus. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tidligere byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), avviser at han var grisk da han ville ha tre måneders etterlønn fra Oslo kommune. Saken har blitt politisk omstridt.

Da Oslos byrådsleder gjennom  åtte år, Raymond Johansen (Ap), søkte om en temmelig generøs etterlønn fra kommune, ble det et visst oppstyr.

Ikke minst vakte Johansens indignerte reaksjon på at saken kom opp, en viss oppsikt.

Document har omtalt dette tidligere, sa artikkel under.

Enkelte mente Johansen her viste en grådighet som sømmer seg dårlig for en profilert sosialdemokratisk  lederskikkelse.

Nå gir Johansen svar på tiltale. NTB melder om saken.

– Jeg har ikke gjort noe annet enn å søke. Dette blir framstilt som at jeg er grisk og prøver å utnytte et system. Jeg har ikke gjort noe annet enn å søke. Enten får jeg ja, eller så får jeg nei, sier Johansen til Dagsavisen.

Det har vært reagert at den tidligere byrådslederen har fått innvilget tre måneder med etterlønn i Oslo kommune, samtidig som han etter eget ønske har bedt om å starte i jobben i Norsk Folkehjelp først tre måneder etter at han gikk av som heltidspolitiker.

Tre måneders etterlønn er maksbeløpet man kan motta som avgått politiker fra Oslo kommune.

Han får seg dermed tre måneders godt betalt ferie «mellom jobbene», på skattebetalernes regning.

Norsk Folkehjelp har sagt at de kunne ha tatt imot ham før, noe som hadde betydd at etterlønnen ville blitt kuttet og bare blitt utbetalt fram til oppstart i ny jobb.

Overfor VG har Johansen sagt at han er i dialog med Norsk Folkehjelp om muligheten for å starte tidligere enn 25. januar, og at han i så fall vil varsle kommunen om å stoppe utbetalingen av etterlønnen.

Partiet Rødt er blant dem som er mest kritiske til Johansens atferd, og har varslet at de vil ha lovlighetskontroll av etterlønnen.

Johansen mener på sin side at han har ting på stell: Alt han har gjort, er å søke om etterlønn, så er det kommunen som har vurdert om han skal få det eller ikke.

– Det er ikke min oppgave å tolke kommuneloven. Det må nesten Oslo kommune gjøre, sier Johansen.

Les også: 

Raymond blir sint når NRK spør om etterlønn på 400.000

 

Bestill den nye boken fra Document forlag: 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!


Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.