Pakistanske hjelpearbeidere og politi undersøker åstedet etter en eksplosjon ved en islamskole i  Peshawar, Pakistan. Foto: AP Photo/Muhammad Sajjad.

Minst åtte personer er drept og rundt 136 såret i et bombeangrep mot en skole der det undervises i islam i Pakistan. Både studenter og lærere er blant ofrene.

Den religiøse skolen ligger i Peshawar nordvest i Pakistan, og angrepet skjedde mens en kjent islamsk lærer underviste i skolens hovedsal.

Bomben ser ut til å ha gått av like etter at noen etterlot en veske i rommet, opplyser politimannen Waqar Azim.

For flere av de sårede er tilstanden kritisk, og det er frykt for at dødstallet kommer til å stige. Både studenter. lærere og andre ansatte er blant ofrene. Blant studentene var det også enkelte afghanere.

En student forteller at opptil 500 personer var til stede da bomben gikk av.

Advarte mot terror

Tirsdagens angrep skjer få dager etter at pakistansk etterretning advarte mot at militante grupper kunne komme til å angripe offentlige steder og viktige bygninger, deriblant religiøse skoler og moskeer flere steder i Pakistan.

Ingen har foreløpig tatt ansvar for angrepet, men Peshawar har også tidligere blitt rammet av angrep som den pakistanske delen av Taliban har stått bak. Gruppa har erklært krig mot regjeringen i Pakistan, og har siden 2001 gjennomført angrep på offentlige plasser, skoler, moskeer og militæret.

Øredøvende smell

Mohammad Saqib (24), en av de overlevende studentene, forteller fra sykehussengen at den islamske læreren Rahimullah Haqqani var i ferd med å forklare vers i Koranen da de plutselig hørte et øredøvende brak. Noen skrek og blodige studenter ropte på hjelp.

– Noen hjalp meg, fikk meg i en ambulanse, og så ble jeg brakt til sykehus, sier Saqib, som har bandasjer på begge armene.

Statsminister Imran Khan har fordømt angrepet, og ber om at ofrene får så god helsehjelp som mulig.
Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.