Tyrkia har også rotet seg inn i borgerkrigen i Libya på Tripoli-regjeringens side. Her er forsvarsminister Hulusi Akar på besøk hos Qatars forsvarsminister Khalid bin Mohammad Al-Attiyah. Foto: Reuters/Scanpix

Tyrkia lover full støtte til Aserbajdsjan og ber Armenia oppgi det de kaller «aggresjon» etter at det brøt ut harde kamper i og ved Nagorno-Karabakh.

– Vi vil støtte våre aserbajdsjanske brødre med alle våre midler i deres kamp for å beskytte sin territorielle integritet, sier Tyrkias forsvarsminister Hulusi Akar.

Kampene mellom aserbajdsjanske styrker og armenske separatister har utløst stor bekymring, og både EU, Frankrike og Russland har bedt om en umiddelbar våpenhvile.

Også paven har bedt om at kampene opphører.

Flere landsbyer i Nagorno-Karabakh ble søndag morgen bombet av aserbajdsjanske fly. Aserbajdsjan melder at landet har tatt kontroll over seks landsbyer som har vært kontrollert av armenere.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.