Folk oppholder seg i et bomberom i Stepanakert, hovedstaden i den utbrytende Nagorno-Karabakh-regionen, på dette bildet publisert 28. september 2020. Armenias statsminister Nikol Pasjinian har bedt alle armenere stå sammen i kampen mot Aserbajdsjan. Foto: Utenriksdepartementet i Armenia / Utdeling via REUTERS / NTB

Kampene fortsetter mellom aserbajdsjanske og armenske styrker i og ved Nagorno-Karabakh. 32 armenske separatister er drept, ifølge armenske myndigheter.

En talsmann for forsvarsdepartementet i Jerevan sier at «de intense kampene fortsatte i natt».

Samtidig opplyser tjenestemenn i den separatistkontrollerte regionen Nagorno-Karabakh at ytterligere 15 armenske separatister er drept, noe som betyr at den armenske siden har mistet i alt 32 stridende.

Nagorno-Karabakh er formelt en del av Aserbajdsjan, men armenske separatister har med støtte fra Armenia kontrollert området siden 1994. Søndag brøt det ut harde kamper ved frontlinjen. Aserbajdsjan gjennomførte også en rekke luftangrep mot armensk-kontrollerte områder.
Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.