Unge kvinner deltar «Marche Pour la Vie» (March for Life) en anti-abort marsj i Paris, 19. januar 2014. Skilttekstene er en henvisning til en annonse for et kjent kosmetikkfirma, «Fordi det (fosteret) er verdt det». Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB Scanpix

Den franske nasjonalforsamlingen har denne måneden godkjent en lovendring som åpner for at ufødte babyer vil kunne abortertes når som helst i svangerskapet, skriver Lifesitenews.

Abortloven i Frankrike åpner for selvvalgt abort fram til 12. uke i svangerskapet. Lovendringen foreslår å gjøre abort lovlig gjennom hele svangerskapet for mødre i «psyko-sosial nød».  Lifesitenews skriver at kun 101 av totalt 577 medlemmer av nasjonalforsamlingen var med på å stemme over lovendringen, hvorav 60 stemte for og 37 mot.

Fransk lovgivning, som minner om USAs, medfører at saken nå går videre til senatet, som er det andre kammeret i Frankrikes parlament. Senatet, hvis medlemmer er indirekte valgt, har imidlertid langt mindre innflytelse enn nasjonalforsamlingen. Hvis senatet sier nei, er det regler som etter tradisjonen gir nasjonalforsamlingen det endelige ord.

Alliance Vita, en fransk ja-til-livet-organisasjon, har uttrykt bekymring over at «psyko-sosial nød» er svært vanskelig å måle, og at det dermed åpner opp for at kvinner kan få innvilget abort på et hvilket som helst grunnlag.

Organisasjonens talsmann, Tugdual Derville, kommenterte avgjørelsen slik:

Those who know that it has NEVER been possible to verify distress, that was the former motive for voluntary abortion, will understand where the trap lies.”

I følge LifeNews ber talspersoner for organisasjoner lovgiverne i nasjonalforsamlingen om å trekke tilbake vedtaket og i stedet utrede årsakene til, betingelsene for og konsekvensene av aborter utført de siste 20 årene.

Biskop Bernard Ginoux fra Montaubans kommentar på Twitter, kort tid etter at resultatet av avstemningen ble offentliggjort, uttrykker vedtakets ånd i et nøtteskall:

“# Nasjonalforsamlingen vedtak: Dette er hvordan sivilisasjoner dør og hvordan et folks ånd blir redusert til ingenting. De som kommer etter oss er i stor fare. ”

https://twitter.com/mgrginoux/status/1289510143793668097?s=20

Nasjonalforsamlingen stemte samme dag i favør av statsfinansiert assistert befruktning for lesbiske par og enslige kvinner.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.