Fra idag må alle gravide kvinner i Ungarn som ønsker abort, høre på fosterets hjerterytme før de bestemmer seg, ifølge en kunngjøring fra  den ungarske minister Sándor Pintér:

– Det skal dokumenteres at helsepersonellet har presentert fosterets vitale funksjoner for den gravide kvinne på en klar og identifiserbar måte. 

Kravet om å lytte til hjertet vil fra 15. september gjelde alle søknader om å utføre abort, ifølge den ungarske avisen Magyar Nemzet.

Nesten to tredjedeler av ungarerne forbinder starten på barnets liv med det første hjerteslaget. Med moderne apparatur kan hjertebank høres i tidlige stadier av svangerskapet.

Som forventet ønsker kristen-konservative organisasjoner tiltaket velkommen – ikke bare vil det bidra til å redde liv, det vil også være med på å forme holdninger – mens de grønne/venstreorienterte programmessig fremstiller det som opptakten til et abortforbud.

Ungarn har i lang tid arbeidet for å øke fødselsraten i landet uten å henfalle til masseinnvandring. Strategien har ikke bare vært konsentrert om å få ned antall aborter. Landet har også sørget for økonomiske og sosiale insentiver som øket tilgang til barnehaver, lengre foreldrepermisjon, økonomisk bonus ved kjøp av hus, bonuser for mer enn ett barn etc.

Katalin Novák, Ungarns tidligere familieminister og nuværende president, sa i 2020 landets familiepolitikk er en suksess. Den øker landets befolkning uten å åpne for befolkningsutskiftning som vi ser i mange europeiske land: 

– De demografiske dataene taler for seg selv; antall ekteskap er det høyeste på førti år, fruktbarheten er den høyeste på tyve år, antall skilsmisser har ikke vært så lavt på seks tiår. 

Å bevare den ungarske nasjon har vært en prioritet for statsminister Viktor Orbán, som i 2018 sammenlignet det å åpne for massemigrasjon med å overgi seg:

– Over hele Europa fødes det færre og færre barn og Vestens svar på dette er migrasjon. De kompenserer for fødselsunderskudd med migranter. I Ungarn tenker vi anderledes, vi ønsker ungarske barn. Migrasjon er for oss det samme som overgivelse.

I Ungarn er abort tillatt frem til 12. svangerskapsuke under betingelser som at svangerskapet setter morens liv i fare, høy risiko for misdannelse, voldtekt, at moren er i alvorlig krise. 

Blant dem som vil dempe barrierene mot å ta abort, er Amnesty International:

Les også:

Fransk republikaner om befolknings­utskiftning: – Hvorfor benekte det åpenbare?

 

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.