Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

Fredag ble tre personer skadet da en taxisjåfør med hensikt kjørte ned fem personer i Borlänge i Sverige. Den 27 år gamle mannen, som er somalisk statsborger, er nå siktet for drapsforsøk og grov mishandling.

Motivet til mannen var ukjent, men ble ikke klassifisert som terror. Aktor kan nå fortelle at mannen hadde tilknytning til en av de berørte personene:

– Vi vet om att den häktade personen är bekant med en utav de målsägarna som har blivit utsatta och att det finns någon form av konflikt dem emellan som kan vara upprinnelsen till det här, sier aktor Eva-Lena Jansson uten å utdype saken.

Aftonbladet kan imidlertid melde at den siktede nylig ble anmeldt for å ha seksuelt utnyttet en tenåringsjente. Det er anmelderen i saken som fredag ble påkjørt.

Mannen nekter straffeskyld, men erkjenner hendelsesforløpet.

Tidligere straffedømt

Mannen, som kom til Sverige i 2011, ble i 2014 dømt for voldsom motstand mot to politikvinner. Hendelsesforløpet utspilte seg på et sosialkontor i Borlänge hvor mannen nektet å forlate kontoret uten å få behandlet et krav om erstatning, skriver Nyheter i dag.

To sivile politikvinner forsøkte å føre bort mannen, noe som endte i en fysisk kamp.

”Personen blir upprörd, visar klart och tydligt att han inte tänker lämna, så säger han också. Han brusar upp och blir uppenbart irriterad och svävar iväg med att vi kan lika gärna skjuta honom. Han säger att han också har en pistol, i Afrika. Han säger att vi är rasister, att vi inte visar honom respekt, och så vidare och så vidare”, skrev en av politikvinnene i en melding.

Den ene politikvinnen spurte mannen om han ikke respekterte kvinnelige politibetjenter, men det fikk hun aldri noe svar på. Mannen hevdet senere at han ikke forstod at de to kvinnene var politi.

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂