Svensk politi havner selv som ofre for den økende kriminaliteten. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB.

Den nokså «flerkulturelle» svenske byen Trollhättan sliter med stor kriminalitet, og myndighetene er i ferd med å miste kontroll. Mandag gikk 30 ungdommer til angrep på politiet.

Expressen skriver som saken, som skal ha startet med at det ble rapporter om avfyrte skudd ved Kronogården. Dette er ofte omtalt som et av Sveriges mest  belastede områder, med høy andel innvandrere.

Da politiet rykket ut, startet bråket for alvor:

Flera personer slog på måndagskvällen larm om att en skottlossning inträffat i Kronogården i Trollhättan. Väl på plats hittade polisen flera tomhylsor, men inte någon skadad person.

Senare under kvällen kunde en man i 40-årsåldern gripas och senare anhållas misstänkt för försök till mord samt grovt vapenbrott. Enligt polisen ska mannen i samband med skottlossningen  skjutit mot en grupp personer, som sedan sprang i väg från platsen.

Ett vapen kunde också tas i beslag.

Men den største dramatikken for politiet oppsto da de selv ble utsatt for et livsfarlig angrep fra en større grupper ungdommer som kom til stedet like etter politiet:

– Strax därefter kommer ett 30-tal ungdomar till platsen och kastar sten på poliserna, säger Jenny Wester, lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal.

Situasjonen var såpass alvorlig og truende at politiet måtte kalle inn hjelp:

Patrullerna på plats kallade då på förstärkning. Ingen polis skadades, melder Expressen. Under tisdagen har det varit lugnt i området, berättar hon. Polisen har också haft förstärkt närvaro.

– Vi kommer fortsätta finnas här i kväll och dagarna framåt också. Vi samverkar vidare med kommunen och har närvaro i kväll med trygghetsvandrare med mera, säger Jenny Wester.

Document har ved flere anledninger omtalt den voksende kriminaliteten i nettopp Trollhättan. Les for eksempel her:

Stygg voldssak i Sverige: Mann mishandlet av 10 ungdommer

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.