Natt til mandag meldte svensk politi igjen om opptøyer i Trollhättan. Maskerte ungdommer skal ha laget bråk, bilbranner, bål av bildekk og skutt raketter. Det svenske kaoset og marerittet fortsetter.

Sommeren i Sverige preges av alt annet enn de idylliske tilstandene som beskrives i det velkjente norske eventyret En sommernatt på Krokskogen.

Fria Tider beretter om kaos, vold og ordensforstyrrelser, selv en natt til mandag i det som skulle vært en rolig ferietid:

I gettot Kronogården i Trollhättan har det varit delvis kaotiskt under natten. «Maskerade ungdomar» har enligt ett tänt eld på bilar, skjutit raketer och bangers och bränt däck, enligt TT.

Ifølge svensk politi startete spetakkelet rett før klokken 01 på natten. De maskerte ungdommene fra det som gjerne kalles «innvandrergettoen Kronogården» hadde åpenbart ingen planer om å «sove bort sommernatta». De hadde annet fore.

Först rörde det sig om sju till åtta maskerade ungdomar, men sedan samlade sig fler, skriver Fria Tider.

Politiet måtte nok en gang rykke ut til disse områdene, dit de etter hvert kan veien ganske godt.

– Vi kraftsamlade och var i området under någon timmes tid och sedan lugnade det ner sig, säger polisens vakthavande befäl Johan Josarp till TT.

Men politiet fikk ikke arrestert noen av de involverte:

Brotten rubriceras som skadegörelse genom brand. Ingen har gripits och ingen uppges ha skadats.

Det er bare få uker siden sist politiet måtte rykke mannsterkt ut til nettopp dette innvandrertette området. Document omtalte en større aksjon her tidligere i sommer:

Den nokså «flerkulturelle» svenske byen Trollhättan sliter med stor kriminalitet, og myndighetene er i ferd med å miste kontroll. Mandag gikk 30 ungdommer til angrep på politiet.

Expressen skriver som saken, som skal ha startet med at det ble rapporter om avfyrte skudd ved Kronogården. Dette er ofte omtalt som et av Sveriges mest  belastede områder, med høy andel innvandrere, skrev Document.

Sommeren er ennå ung. Ingen er satt bak lås og slå, så i Kronogården kan festen fortsette.

Les også i Document: Sveriges tapte territorier: For farlig for rikskanalen SVT å filme fra Kronogården i Trollhättan

Gode bøker fra Document Forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Peder Jensens bok her!

Støtt Document i sommer, ditt bidrag settes stor pris på: