Svensk politi har travle dager, over hele landet. Illustrasjonsfoto: Staffan Claesson/TT Nyhetsbyrån / NTB.

Da politiet skulle kontrollere en person, blandet en hel gjeng seg opp i det hele, og situasjonen kom ut av kontroll. Svensk politi er mer og mer «på hælene» i møte med det nye samfunnets utfordringer.

Fria Tider melder om denne saken, som fant sted i Bollmora i Tyresö kommune, ikke langt fra Stockholm. Det er et område med høy innvandring, som det meste av Stockholms-regionen.

I dette tilfellet var det en politipatrulje ute på oppdrag som ble «omringet» av en rasende mobb som ville gripe inn i politiets arbeid. Det er så langt relativt sparsomt med opplysninger om hendelsen, men Fria Tider har følgende oppdatering:

Tre personer har gripits misstänkta för sabotage mot blåljusverksamhet efter att en folkmassa angripit en polispatrull i Tyresö, skriver Fria Tider.

Avisen beretter videre:

Polisen skulle vid klockan 19:40 på tisdagen kontrollera en person i Bollmora. Då uppträdde ett antal personer på platsen aggresivt mot polisen.

Politiet skal ha klart å gå til pågripelser, men det opplyses ikke om dette skjedde ved hjelp av tilkalte forsterkninger:

Totalt har tre personer gripits efter händelsen, misstänkta för sabotage mot blåljusverksamhet. Ytterligare ett par personer blev avvisade och avlägsnade från platsen, enligt polisen.

Politiet slapp uskadd fra angrepet:

Ingen person har rapporterats skadad.

Dette føyer seg inn i en stadig lengre rad av tilsvarende episoder rundt om i Sverige, som igjen fører til at det svenske politiet sliter med både sviktende rekruttering og stor personalavgang. Mange politifolk orker rett og slett ikke stå i tjenesten over tid.

Document omtalte nylig utviklingen, som er en trussel mot hele samfunnsordenen i Sverige. Et effektivt politi- og rettssystem er helt grunnleggende for en fungerende stat.

En ny studie viser at svenske politifolk får psykiske plager av å jobbe i de såkalte utsatte områdene, også kjent som innvandrergettoer. Daglige trusler og vold gjør at mange slutter i yrket,

skrev Document, og fortsatte:

En ny studie kalt Mareld har fokusert på tilstandene for etaten i de «utsatte områdene». Her fremkommer data som viser en nedslitt og belastet politietat:

*Studien visar att var tredje polisanställd inom Stockholmsregionens utsatta områden upplever symptom på nedstämdhet och många känner stress.

*Nästan en tredjedel uppger också att de har svårt att slappna av, får för lite sömn och att de utsätter sig för fler risker än normalt.

*Många känner även en frustration över höga krav och svårigheter med att fullfölja sina uppdrag.

Les også: Sommernatt i den svenske gettoen Kronogården: Bilbranner, raketter og bål av bildekk

 

Støtt Document i sommer, vi setter stor pris på ditt bidrag: 

 

En bok vel verdt å lese, bestill i dag: 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.