De homofile trafikklysene er utplassert seks ulike steder i Stockholm. Foto: Stockholm Stad

For å bekjempe «det stereotypt mannlige i trafikkmiljøet» får Stockholm homofile trafikklys. Det er en seier for det svenske Miljøpartiet at de homofile trafikklysene blir permanente.

Helt siden 2017 har Stockholm satt opp homofile trafikklys for å belyse hbtq-spørsmål. Trafikklysene har vært utplassert i forbindelse med Pride-feiring i byen, skriver Stockhomdirekt.

Nytt av året er at de likekjønnede trafikklysene blir stående permanent. Pride-feiringen har i år foregått digitalt grunnet koronakrisen, og Miljøpartiets Daniel Helldén er glad for at trafikklysene blir permanente etter den digitale feiringen.

– Å kunne ha trafikklys av samme kjønn er en annen måte å vise at det stereotypt mannlige i trafikkmiljøet ikke lenger har den samme rollen og i dette tilfellet først og fremst understreke LHBTQ-bevegelsen og dens betydning for byen, sier trafikkbyråd Daniel Helldén til Stockholm Direkt.

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.