I et stunt som ble satt i gang på 4Chan ved hjelp av falske bilder, blir kvinner, og da især hvite kvinner, oppfordret til å barbere av seg håret i sympati for Black Lives Matter. Under hashtaggen #gobaldforBLM kjøres en kampanje for å lure kvinner til å barbere av seg håret for å vise sin «solidaritet» med svarte kvinner.

Flere falske Twitterkontoer ble satt opp for at kvinner skulle ta avstand fra sine forfedre, patriarkiet og «hvit dominans». En av disse kontoene ble satt opp i navnet Stephanie McFields:

 

Men dette er ikke en reell Twitterkonto. Den er da også blitt stengt.

Jenta på bildet heter heller ikke Stephanie McFields og hun barberte ikke håret sitt for Black Lives Matter. Hun heter Marielle McKenna og barberte håret i 2012 for å øke oppmerksomheten rundt barnekreft.

Denne er opprinnelig fra 2018:

Nok en falsk en på Twitter:

Også denne jenta hadde barbert håret for kreftsaken for flere år siden.

Selv svarte kvinner mener at denne hvite selvpiskingen og underkastelsen har gått altfor langt. I en oppfordring på Facebook ber to av dem de hjernevaskede kvinnene om å slutte med å be om unnskyldning for egen hudfarge.

Newsweek

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.