Adobe Firefly ser ut til å følge i de «woke» fotsporene til Googles Gemini. Document har tatt en test for å se hvordan Firefly genererer bilder fra Norge og Skandinavia. Forsidebildet ble generert med søkeordene «Vikings of Norway».

Adobe Firefly genererer bilder av svarte nazister og svarte og kvinnelige founding fathers – mennene som grunnla USA og var hvite, alle sammen, skriver New York Post.

Firefly er fantasiens beste venn, skiver Adobe Norge:

Fantasiens nye bestevenn.

Bruk generativ AI og enkle tekstmeldinger for å få resultater av høyest mulig kvalitet – flotte bilder, teksteffekter og friske fargepaletter. Skap helt nytt innhold fra referansebilder og utforsk flere muligheter raskere.

The New York Post testet Firefly på torsdag. De ba appen om å lage et bilde av «grunnleggerne av USA» og fikk et resultat som viser to smilende svarte menn som står foran et amerikansk flagg.

Et søk om når grunnloven ble signert i 1787 ga også bilder av både svarte menn og hvite kvinner som sto foran det historiske State House i Philadelphia, Pennsylvania.

Et søk etter tyske soldater under andre verdenskrig ga bilder av smilende svarte og asiatiske menn.

The Post søkte også på informasjon om paven, og Firefly genererte et bilde av en svart kvinne – selv om alle de 266 pavene opp gjennom historien har vært hvite menn.

Ingen av søkeordene inkluderte en spesifikk hudfarge, og instruksjonene var alle utformet for å etterligne Googles nye kunstige intelligens-program Gemini, skriver The Post.

Document har tatt en test for å se hvordan Adobe Firefly genererer bilder fra Norge og Skandinavia.

Her er søkeordene for dette bildet: Picture of people in Scandinavia. Bilde av mennesker i Skandinavia.

Her er søkeordene: Men and women in Norway. Menn og kvinner i Norge.

Her er søkeordene: Politicians in Norway. Politikere i Norge.

Her er søkeordene: Children playing in Norway. Barn leker i Norge.

 

Her er søkeordene: People in the streets of Norway. Mennesker i gatene i Norge. I bakgrunnen ser vi en kvinne med lyst hår og et stort glass øl. Hun er forvrengt og ute av fokus.

Her er søkeordene: King and Queen of Norway. Kongen og dronningen av Norge.

Adobe ber oss om å oppgradere hvis vi vil lage flere kunstige bilder.

Nei, ellers takk. Vi har faktisk sett nok. 

Googles Gemini gir usikre svar om pedofili og Stalin

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.