Googles morselskap Alphabet straffes hardt på børsen, og selskapets initiativer innen kunstig intelligens blir satt under lupen. Ikke alle liker at vikinger og paver fremstilles med helt feil hudfarge.

Som Document har skrevet om, har Googles KI-satsing Gemini blitt latterliggjort og hånet, etter at det virket nesten umulig å fåprogrammet til å vise bilder av mennesker med hvit hudfarge.

Googles nye KI har nesten utryddet hvite mennesker

Techgiganten, som for nylig blev udsat for en del kritik, da Gemini-chatbotten viste historisk ukorrekte billeder af blandt andet nazister, har skabt fornyet frygt blandt investorerne for techgigantens retning inden for AI.

Dette har ført til et fall i markedsverdien til Alphabet på over 70 milliarder dollar, skriver mobilsiden.dk.

Googles forsøk på inkludering og mangfold ender altså opp med at også mørkhudede og kvinner skal få lov til å fremstilles som tyske soldater i 1943.

Analytiker Ben Reitzes fra Melius Research kritiserte Googles AI-lansering som «forhastet, forvirrende og spredt». Han mener Gemini-fadesen kan skade merkevarens omdømme.

Ben Reitzes udtrykte bekymring for, at Googles uheld med AI kunne skade dets image som en pålidelig kilde til AI-teknologi og åbne døre for konkurrenterne til at vinde terræn.

Uhell? Det er vel svært liten grunn til at dette dreier seg om et uhell. Dette er ESG og DEI på speed, og et uttrykk for et «mangfold» som absolutt ikke inkluderer de forhatte menneskene med hvit hud. Dette er white privilege i praksis.

Google sier de beklager «unøyaktighetene» i sine KI-genererte bilder. Men dette dreier seg ikke om unøyaktigheter. I woke-verden var Google svært nøyaktige da de lanserte Gemini. Så oppdaget de plutselig at hverken brukere eller investorer var like begeistret som Googles DEI-rådgivere.

Dette er en glimrende måte å angripe woke-infiserte bedrifter på. Dette opplevde Gilette, dette opplevde Bud Light eier Anheuser-Busch.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.