Navnet på mannen som ble skutt i Portland lørdag, er Joe Bishop. Til å begynne med het det seg at det var en svart mann. Men da nyheten kom om at det var en hvit mann, var det ikke bare lettelse, men åpenlys skadefryd man helt uhemmet ga uttrykk for blant BLM.

Black Lives Matter celebrated the news that a pro-police, Patriot Prayer member was killed: pic.twitter.com/PZEi6CiWFl

— Brett MacDonald (@TweetBrettMac) August 30, 2020

Det er ganske spesielt at man sier dette i full offentlighet, vel vitende om at kamera går. Man bryr seg ikke. Man har gått over en terskel der det å drepe andre er noe man feirer.

“I am not sad that a f—ing fascist died tonight,” says a woman at the antifa gathering in downtown Portland. The crowd laughs and cheers. The ID of the deceased is not confirmed but he is believed to be a Trump & blue lives supporter. #PortlandRiots pic.twitter.com/XV6471FSuF

— Andy Ngô (@MrAndyNgo) August 30, 2020

For å rettferdiggjøre drapet, kaller man den drepte for nazi. Dette er noe mediene er med på. Det har de vært i lang tid. De har bygget opp Trump som leder for en hvit, nasjonalistisk-rasistisk sammensvergelse, og bildet er så mørkt at alle midler er tillatt for å stanse ham og tilhengerne.

NRKs Eirik Veum ga et eksempel på denne journalistikken i Søndagsrevyen. Veum legitimerte plyndringen og volden med at svarte i USA følte et berettiget raseri. Han sa de satt og så på videoer av politimenn som slo svarte. Ingenting om hvor representantivt dette er, ingenting om krimstatistikken. NRK fyrer opp under raseriet.

Slik blir et drap bare noe disse menneskene – Patriot Prayer kalles høyreradikale av NTB – fortjener. Selve beskrivelsen av høyresiden forskutterer at det skjer noe med dem.

Eirik Veum gikk enda et skritt lenger da han beskrev hvordan de svartes raseri nå manifesterer seg i våpenopplæring. Antallet i de svartes våpenforening var 30.000.

NRK og resten av norske medier er svorne motstandere av National Rifle Association, de får aldri nøytral omtale. De er i klasse med AIPAC.

Men når svarte tar til våpen, er det en rettferdig kamp.

NRK har hele tiden vært for BLM: Nå følger de dem inn i væpnet opprør. Ser de ikke hva som kommer?

Med slike reportasjer er NRK med på å rettferdiggjøre og oppmuntre til en reaksjon. Du kan ikke servere seerne mord og tro at seerne skal bifalle det.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.