Sakset/Fra hofta

I den innvandrertette bydelen Bobigny, som også er administrativt senter for fylket Seine-Saint-Denis, sier de lokale myndighetene at de vil slette husleien for april som forfaller i begynnelsen av mai. Det er første gang noe lignende er foreslått i Frankrike.

L’Office public de l’habitat (OPH) de Bobigny (Seine-Saint-Denis) sier at det dreier seg om 4000 husstander til en samlet verdi av 1,6 millioner euro. Avtroppende ordfører Stéphane De Paoli sier at de foretrekker å gi gratis husleie fremfor å gi penger til et økonomisk støttefond:

«Denne pandemien har en umiddelbar innvirkning på den lokale befolkningen, som har mange mottakere av sosialstøtte og arbeidssøkere. Vi bestemte oss for å prioritere kjøpekraften til befolkningen, i stedet for å legge til et økonomisk støttefond, slik regjeringen ber om fra lokalsamfunnene. «

Bobigny er regnet som et av de verste slumstrøkene i Paris. Kommuneledelsen er, i en fersk bok, blitt anklaget for å ha samarbeidet med islamister i boken « Le Maire et les Barbares » («Ordføreren og barbarerne»). Forfatteren av boken, AFP-journalisten Ève Szeftel, anklager Jean-Christophe Lagarde, (fra partiet UDI: Union des démocrates et indépendants) og nestleder i Seine-Saint-Denis for å ha «inngått avtaler» med de kriminelle og med islamistene.

«Makt har blitt erobret med vold og terror», sier forfatteren. Boken ble en politisk bombe.

Jean-Christophe Lagarde forsvarer seg og partiet sitt med å si at «det ikke er et eneste sant ord i boken». – «Il n’y a pas un mot de vrai là-dedans»

Bobigny er en ghetto med kriminelle innvandrergjenger. De angriper også politiet. Politiet har allerede gitt opp å ha kontroll på noen corona-karantene der.

Reaksjonene til husleiefritaket er blandet på Twitter, med alt fra «godt tiltak» til at «de flørter med politisk islam». Og andre igjen lurer på om ikke de også kan få fritak, selv om de bor i en annen bydel.

Bonjour
@gouvernementFR
est ce que je peux moi aussi ne pas payer mon loyer SVP même si je n’habite pas à #Bobigny

De punger ut i håp om å hindre en flere opptøyer. Det smaker av appeasement.

Opptøyene har forøvrig allerede pågått i flere netter etter at politiet kolliderte med en muslimsk mann på motorsykkel.

fdesouche.com har lagt ut et knippe med videoer.

Le Parisien   Le Figaro

Kjøp Halvor Foslis bok her!