Protesters gather during a rally for secondary school students near the Hong Kong Museum of Art in Hong Kong, Friday, Dec. 13, 2019. Protesters in Hong Kong wrote hundreds of Christmas cards on Thursday for people jailed in the city’s pro-democracy movement, promising they won’t be forgotten as they face spending the festive season behind bars. (AP Photo/Mark Schiefelbein/Scanpix

Politiet i Hongkong fryser rundt 70 millioner Hongkong-dollar som er blitt samlet inn til støtte for protestbevegelsen. Grunnen er ifølge politiet hvitvasking.

Summen, som tilsvarer om lag 80 millioner norske kroner, ble funnet i et fond med donasjoner til støtte for protestbevegelsen. Fire personer som eide fondet, er pågrepet for hvitvasking, opplyste Hongkong-politiet torsdag.

Spark Alliance, en internettbasert plattform for folkefinansiering, sto sentralt i politiets etterforskning. Det er én av to plattformer som siden protestene begynte, har blitt brukt til å samle inn penger for å gi demonstranter tilgang til blant annet juridisk hjelp.

Ifølge politiet er imidlertid deler av pengene som er samlet inn til fondet, blitt brukt av eierne til andre formål. Under en pressekonferanse svarte ikke politiet på spørsmål fra journalister om hvorvidt å gi penger til et fond som betaler for juridisk hjelp for pågrepne demonstranter, er å regne som hvitvasking.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!