Trine Skei Grande (V) i vandrehallen etter finanstalen i forbinelse med fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020 den 7. oktober 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Venstres medlemslister viser en partiorganisasjon i full oppløsning. Over 100 lokallag har mistet minst halvparten av medlemmene siden 2015, skriver Nationen.

har gjennomgått medlemstall og valgresultat for Venstre i hver enkelt kommune. Det viser at landets eldste parti har forsvunnet helt eller delvis i store deler av landet.

Over 100 lokallag har mistet minst halvparten av medlemmene siden 2015. I 26 lokallag er alle medlemmene borte. Dette kommer i tillegg til 33 lokallag som sto uten medlemmer også før 2015. Ytterligere 69 lokallag har mistet minst hver tredje medlem. Antallet kommunestyrerepresentanter er omtrent halvert, og andelen kommuner partiet er innvalgt i, har stupt.

Partileder Trine Skei Grande viser til generalsekretær Marit H. Meyer om saken. Hun gir følgende kommentar til saken på tekstmelding:

– Vi har ingen kommentar til interne medlemsforhold i enkeltkommuner. Dette er opplysninger som er sendt Nationen ved en feil, og som vi ikke distribuerer ut over vår egen organisasjon.

Lørdag møtes Venstre til landskonferanse på Fornebu. Der kjemper Trine Skei Grande for å beholde ledervervet i partiet.

Totalt har Venstre nå omtrent 5.700 medlemmer. De har mistet vel 2.300 siden 2015.

(©NTB)

 
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂