Leder i Samarbeidsrådet for tros- og livssyn, Ingrid Rosendorf Joys, står mellom kong Harald og statsminister Erna Solberg (H)  under rekviemmesse for ofrene etter Sri Lanka-terror, ved Bredtvet kirke. Til høyre generalsekretær i Caritas Norge, Martha Rubiano Skretteberg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Et samlet lederskap i norske tros- og livssynssamfunn støtter oppropet om at de norske barna innestengt i leirer i Syria, må få komme til Norge.

– Vi deler bekymringen i oppropet for den kritiske situasjonen barna befinner seg i. Vi oppfordrer regjeringen til å hente hjem de norske barna og deres mødre som ber om det. De juridiske og sikkerhetsmessige utfordringene må løses, men barna må på humanitært grunnlag få den medisinske hjelpen de trenger nå.

Generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Ingrid Rosendorf Joys, påpeker i en pressemelding at det er første gang Religions- og livssynslederforumet uttaler seg samlet om en konkret sak.

– Dette oppropet er historisk i den forstand at lederforumet aldri tidligere har uttalt seg samlet om en spesifikk problemstilling av denne typen. Det skyldes naturligvis at situasjonen for disse barna er så prekær – de risikerer å dø om de ikke blir hentet hjem, sier hun.

Forumet har møtt hverandre jevnlig i over ti år og har tatt opp ulike etiske problemstillinger.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂