Nytt

Oslo 20190812. Siktede etter moskéskytingen framstilles for varetektsfengsling i Oslo Tingrett.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Den terrorsiktede Philip Manshaus filmet angrepet på moskeen i Bærum med et kamera som han hadde på hjelmen, og politiet har sikret seg opptaket.

Det opplyste politiadvokat Pål Fredrik Hjorth Kraby på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Opptaket ble gjort med et GoPro-kamera, men politiet vil ikke kommentere innholdet.

– Det tok opp videofilm og har gitt oss viktige beviser, sier Kraby.

Den 21-årige skal ha planlagt en direkteoverføring av angrepet på nett.

– Vi har søkt etter livestreamen, men har ikke funnet noen holdepunkter for at det skal ha vært aktivt ute på nett, utdyper politiadvokaten.

Lovlige våpen

Den siktede skal ha hatt på seg flere våpen under angrepet på moskeen Al-Noor Islamic Centre lørdag. Så langt politiet har funnet ut, er det grunn til å tro at flere av dem er lovlig registrert.

– Politiet kunne gjort mer

Visepolitimester Bjørn Vandvik vedgår at politiet kunne gjort mer for å forhindre saken. Oslo politidistrikt ble kontaktet om den nå draps- og terrorsiktede mannen i fjor sommer.

– Politiet kontaktet ikke siktede eller familiemedlemmer da de mottok bekymringsmeldingen i fjor sommer. De kunne gjort noe mer, men det er også krevende å følge opp disse sakene. Vi vet ikke alltid om vi treffer, men her vurderte vi da at det ikke var grunn til å følge opp noe mer, sier visepolitimester Bjørn Vandvik.

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!