Torsdag var det lokalvalg flere steder i Storbritannia. Etter at nær halvparten av stemmene er talt opp for England (Skottland og Wales holder ikke lokalvalg i år), ser vi tydelig hvilken vei det går for de etablerte partiene. Velgerne straffer sine sittende politikere for Brexit. Liberaldemokratene (LD) ser en stor oppblomstring.

Dette var situasjonen fredag morgen da rundt halvparten av stemmene var talt opp:

 

Resultatet for de konservative stemmer godt med prognosene før valget. De var tippet til å tape rundt 800 seter. At Labour også har tapt stemmer var motsatt av forventningene om at de ville vinne 300 nye seter. Så langt har de tapt 79.

Tallene for Nord-Irland er ikke inne enda. Der kjemper 12 ulike partier om 462 seter.

The Times

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂