I områder med stor muslimsk majoritet har det skjedd en endring i valgmønsteret. Der hvor velgerne tidligere stemte på Labour har det kommet inn nye og såkalte uavhengige kandidater som ikke har noen partitilhørighet. De tilhører noe annet; de tilhører islam.

George Galloway var en som kom inn under lokalvalgene for fire måneder siden.

«Keir Starmer, this is for Gaza», sa Galloway:

«You will pay a high price for the role that you have played in enabling, encouraging and covering for the catastrophe presently going on in occupied Gaza, in the Gaza Strip.»

«Du vil betale en høy pris for rollen du har spilt for å muliggjøre, oppmuntre og dekke for katastrofen som for tiden pågår i det okkuperte Gaza, på Gazastripen.»

Men Galloway ble ikke gjenvalgt denne gangen. Og dermed forsvant oppmerksomheten rundt fenomenet, for det var han mediene fulgte med interesse.

Muslimene med en islamsk agenda har som regel gått inn i etablerte partier på den rødgrønne siden. Dette var feiringen til Mothin Ali etter at han ble innvalgt i kommunerådet i Leeds som representant for De Grønne:

Ved lokalvalgene trenger man ikke å være britisk statsborger for å stemme.

Mange muslimer har forlatt Labour. Istedet heiser de sine egne uavhengige kandidater eller de stiller for Galloways Workers Party of Britain. Ved dette valget tapte Labour fire mandater til Pro-palestinske kandidater. Pro-Gaza-kampanjen trekker også med seg etniske briter og slik samles de seg med islamistene under en felles paraply.

Jonathan Ashworth mistet sitt Leicester South-sete til den uavhengige Shockat Adam, som sa: «Dette er for Gaza,» etter å ha vunnet med i underkant av 1000 stemmer.

I Blackburn, valgkretsen en gang holdt av den tidligere innenriksministeren Jack Straw, tapte Labours Kate Hollern med 132 stemmer mot den uavhengige Adnan Hussain. I Dewsbury og Batley tapte Heather Iqbal med nesten 7000 stemmer til Iqbal Mohamed. Og i Birmingham tapte det tidligere Labour-parlamentsmedlemmet Khalid Mahmood for den uavhengige Ayoub Khan.

I Birmingham vant Jess Phillips fra Labour med knappe 693 stemmer. Hun ble buet ut av aktivister som rope «Free Palestine». Det var det verste valget hun hadde deltatt i, sa hun. Phillips er medlem av Labour Friends of Israel.

Jess Phillips fortalte at en ung kvinne som leverte brosjyrer for henne agen før valget ble filmet av hennes rivaler «og skreket til av en mye eldre mann» og deretter fikk dekkene kuttet opp. Hun sa også at hun takket nei til hjelp fra familien til den myrdede parlamentsmedlem Jo Cox på grunn av volden i området.

Hun la til: ‘Jeg tok ikke med barna mine hit i kveld, fordi jeg visste at dette ville skje og de fortjener bedre’

Jess Phillips’ rival i Birmingham er Jody McIntyre:

 

BBC

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.