Nytt

En partileder og elleve støttespillere er drept i et selvmordsangrep mot et valgkamparrangement i Peshawar nordvest i Pakistan.

Selvmordsbomberen slo til tirsdag kveld under et valgmøte med den sekulære partilederen Haroon Ahmed Bilour. Partilederen ble drept. Det ble også elleve tilhengere. Ytterligere 35 ble såret, blant dem Bilours 16 år gamle sønn, opplyser polititalsmann Iqbal Khan.

Bilours parti Awami National Party (ANP) styrte provinsen Khyber Pakhtunkhwa fra 2008 til 2013. I 2009 iverksatte hæren en stor offensiv mot opprørere i Swat-dalen. Islamistiske ekstremister drepte hundrevis av ANP-ledere og partitilhengere i flere angrep ved forrige valg i 2013.

Året i forveien, i 2012, ble Bilours far Bashir Ahmed Bilour drept av en selvmordsbomber.

Det skal holdes både provins- og nasjonalvalg i Pakistan 25. juli.

 

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!