Nasjonalforsamlingen i Pakistan skal avgjøre om Frankrikes ambassadør får bli i landet etter måneder med protester.

Beslutningen blir tolket som et forsøk på å komme det radikale islamistiske partiet TLP i møte. Pakistan har vært preget av en rekke voldelige demonstrasjoner mot Frankrike knyttet til karikaturdebatten den siste tiden, etter at Frankrikes president Emmanuel Macron forsvarte et satiremagasins rett til å trykke Muhammed-karikaturer.

I forrige uke oppfordret Islamistgruppen Tehreek-Labbaik Pakistan (TLP) landets myndigheter til å utvise ambassadøren, noe som førte til at TLPs leder ble pågrepet. I etterkant samlet TLP-tilhengere seg i gatene.

Minst seks politifolk er drept i opptøyene, og elleve ble tatt som gisler i flere timer av TLP-sympatisører. Flere TLP-tilhengere skal også ha mistet livet.

Den pakistanske regjeringen har nylig forbudt TLP og i praksis stemplet gruppa som en terrororganisasjon.

Innenriksminister Sheikh Rashid Ahmed sier at en resolusjon om ambassadøren nå sendes til nasjonalforsamlingen i forkant av et møte torsdag.

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.