En tilhenger av det pakistanske partiet Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) vifter med en dolk idet han roper slagord mot det franske magasinet Charlie Hebdo under en protest i Karachi den 4. september 2020. Foto: Akhtar Soomro / Reuters / Scanix.

Tusenvis av demonstranter protesterte fredag i flere byer i Pakistan mot at Charlie Hebdo publiserer Muhammed-karikaturene på nytt i forbindelse med rettssaken mot terroristenes medhjelpere ved attentatet mot satiremagasinet i 2015.

Protestene fant sted etter fredagbønnene i Pakistan, skriver Le Figaro.

«Vi er rede til å ofre livet for profetens hellighet», «Kast ut den franske ambassadøren» og «Boikott franske produkter» stod det å lese på plakater under en protestmarsj i Rawalpindi, en garnisonsby ikke langt fra hovedstaden Islamabad. «Vi må sende et sterkt budskap til franskmennene om at denne mangelen på respekt for vår elskede profet ikke vil bli tolerert», sa Muhammad Ansari, som deltok i demonstrasjonen i Lahore arrangert av ekstremistpartiet Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), som har kampen mot blasfemi som sin viktigste politiske sak.

Pakistan har offisielt «sterkt fordømt» republiseringen av Muhammed-karikaturene.

Noen demonstranter ropte «Død over Frankrike», melder Reuters.

“Decapitation is the punishment of blasphemers,” read one of the placards carried by protesters.

Blasfemi er et brennhett tema i Pakistan, der den kristne kvinnen Asia Bibi i mange år satt dødsdømt i fengsel etter en blasfemisak som skyldtes helt bagatellmessige grunner, innen hun ble frifunnet og fikk forlate landet i 2019.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.