Minst ni mennesker skal ha blitt drept da tusenvis av tilhengere av et forbudt islamistparti barket sammen med opprørspoliti i Pakistan.
De voldsomme demonstrasjonene i Lahore brøt ut etter fredagsbønnen med krav om at lederen for det radikale partiet Tehreek-e-Labiak Pakistan (TLP) slippes fri.

Lederen Saad Rizvi ble pågrepet i fjor under de TLP-ledede demonstrasjonene mot Frankrike og publiseringen av karikaturer av muslimenes profet Mohammed.

Ifølge TLPs talsperson er minst sju av partiets tilhengere drept og flere hundre såret som følge av politivold.

Politiet brukte tåregass, og demonstranter kastet stein mot politiet og angrep dem med kjepper. Minst to politifolk ble drept. Sammenstøtene fortsatte lørdag, men på kvelden fortsatte tusenvis av TLP-tilhengere marsjen mot Islamabad uten at de møtte noe mer motstand fra politiet.

Både regjeringen og TLP har opprettet komiteer som skal forhandle om en avslutning på de voldsomme demonstrasjonene.

Innfartsveier til Islamabad er sperret med shipping-konteinere, og paramilitære styrker vokter sentrale bygninger i diplomatkvarteret der Frankrikes ambassade ligger.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.