Minst tre lederfigurer i Khans parti, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), er så langt pågrepet, ifølge Reuters. En ble pågrepet utenfor landets høyesterett sent onsdag kveld, mens en annen ble pågrepet tidlig torsdag.

Spenningen var fortsatt høy i Pakistan etter at Khan ble pågrepet av en paramilitær styrke da han skulle møte i retten i hovedstaden Islamabad i forbindelse med en korrupsjonssak tirsdag. Onsdag ble han varetektsfengslet i åtte dager.

Pågripelsen har ført til voldsomme sammenstøt og protester i flere byer i landet. En rekke politibiler er påtent og offentlige bygninger er angrepet og plyndret av Khan-tilhengere. Minst fem mennesker er drept i opptøyene så langt.

– Et slikt skue har aldri vært vitne til de siste 75 årene. Folk ble tatt til gisler i kjøretøyene sine, pasienter ble tatt ut av ambulansene og senere ble disse kjøretøyene tent på, sa statsminister Shehbaz Sharif i en TV-sendt tale onsdag kveld.

Regjeringen valgte å kalle inn militæret for å stanse protestene, og torsdag morgen melder politiet i Islamabad at styrkene er fremme i hovedstaden.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.