Fransk spesialpoliti (BRI) i et arkivbilde fra Paris i forbindelse med terrorangrepene 8. januar 2015. Foto: Charles Platiau / Reuters / Scanpix

Ti personer med bånd til høyreradikale grupper, er pågrepet av fransk antiterrorpoliti, anklaget for planer om å angripe muslimer, ifølge kilder.

Pågripelsene fant sted lørdag flere steder i Frankrike, men de fleste av de ti ble pågrepet på Korsika, ifølge nyhetsbyrået AFPs kilder.

De mistenkte hadde en «dårlig definert plan om å utføre en voldshandling rettet mot folk med muslimsk tro», sier en kilde tett på etterforskningen søndag kveld.

En annen kilde sier gruppen var ute etter å ramme «mål knyttet til radikal islam».

Frankrike har vært rammet av en rekke terrorangrep fra ytterliggående islamister siden 2015, ofte utført av folk som har blitt radikalisert eller hevdet å handle i gruppa IS’ navn.

Over 240 mennesker er drept i angrepene, blant dem 130 som ble drept i en rekke bombe- og skyteangrep i Paris i november 2015.

Frankrike er hjem for anslagsvis 5,7 millioner muslimer. De utgjør nesten 9 prosent av befolkningen, ifølge en rapport fra den USA-baserte tenketanken Pew Research Center som kom i fjor.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.