Are Sende Osen, Odin Jensenius (Klaus Joacim Sonstad), Mazyar Keshvari og Masud Gharahkhani.

Hvis man bare er «god» er alt tillatt. Da kan dyprøde NRK-journalister tillate seg også dette: Å si at innvandrere må «pelle seg hjem» – til Iran.

Politisk korrekte Are Sende Osen gikk fra konseptene da han snakket om to norsk-iranske politikere på NRK P1:

– Hvis Masud Gharahkhani og Mazyar Keshvari synes det er for mange innvandrere i Norges land, så kainn dæm hut seg hematt!

Det finnes mange innvandrere som er kritiske til Norges innvandringspolitikk. Som ser at problemene tårner seg opp og vil stramme inn. På Norges største radiokanal, NRK P1, er det tydeligvis helt ok å si at slike innvandrere må «pelle seg hjem dit de kom fra». For dette har ikke innvandrere lov til å mene.

At det er reinspikka rasisme, affiserer ikke public service-kanalen.

Alvor i humorprogrammet

Det er mye tøys og tull i Are Sende Osen og Odin Jensenius (Klaus Joacim Sonstad) sitt program «Are og Odin» på NRK P1, men lørdag 3. februar var det alvor da programlederne snakket politikk. De to, og særlig Are Sende Osen, var åpenbart svært provoserte.

Det som hadde utløst programledernes harme var Arbeiderpartiets signaler om en ny innvandringspolitikk, at partiets nye innvandringspolitiske talsmann heter Masud Gharahkhani, og at han er fra Iran. Kombinasjonen var fullstendig utålelig for de to.

Are: – Det som jeg har bitt meg merke i er at innvandringspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet – vet du hva han heter for noe?

Are opplyser selv at han heter Masud Gharahkhani og er født i Teheran i Iran. Han fortsetter med at Fremskrittspartiets motstykke heter Mazyar Keshvari, og at også han er født i Teheran:

– Og begge disse her kom til Norge, og har blitt vel integrert, og har gjort politisk karriere, og nå går de altså i bresjen da, for å stramme inn innvandringspolitikken.

– Usympatisk og umusikalsk

Are påpeker at man må jo ha regler «når det gjelder innvandring og sånn», men:

– Jeg vil bare si det at det virker utrolig usympatisk og umusikalsk når man heter Masud Gharahkhani og Mazyar Keshvari og kommer fra Teheran, og rett og slett vil trekke opp stigen etter seg.

For å illustrere sitt poeng kommer Are Sende Osen med en håndfull eksempler som skal illustrere hva han mener, ett av dem dreier seg om lotto-gevinster:

– Det er som om man har vunnet i lotto, og så har man blitt lotto-millionær, man har casha inn 400 millioner, og så sier man: Nei, lotto, man nå nøye seg med 50 kroner som toppgevinsten i lotto.

«De kan pelle seg hjem!»

Odin ber Are roe seg ned og tenke seg om før han fortsetter. Det låter mest som et avtalt dramaturgisk grep, for det er nå Are Sende Osen virkelig smeller til:

– Jeg vil, som sagt da på vennskapelig og hyggelig vis, oppfordre Masud Gharahkhani og Mazyar Keshvari at hvis dem synes det er for mange innvandrere i Norges land, så kan dem jo hut seg hematt!

Odin: – Oi, oi, oi…

Are: – Ja, der dem kom fra!

Odin tolker sin venn og progamlederkollega:

– Det du mener er, hvordan kan du ha blitt tatt imot på beste vis i et land, og så snu deg mot andre trengende som ønsker å komme inn, og si (med påtatt utenlandsk aksent, red. anm.): Vi må være litt strengere nå, vi trenger en litt strengere politikk. Det er det du mener, ikke sant?

Are: – Det er ikke noe sjarmerende, for å si det sånn!

Odin: – Nei, der satt den!

Status

Oppsumeringsvis: Venstreorienterte, politisk korrekte programledere i NRK er svært positive til innvandring – så lenge innvandrerne mener akkurat det samme som dem selv.

Hvis ikke, kan de bare pelle seg tilbake dit de kom fra.

Ytringsfriheten gjelder bare for etniske nordmenn.

Men det er på høyresiden man finner rasismen, selvsagt.

 

Lytt til innslaget:

Are og Odin: Om å trekke opp stigen etter seg

 

Bestill Douglas Murrays bok fra Document Forlag her!