Nytt

Dansk politi ved grenseovergangen i Padborg. Foto: Claus Fisker / Reuters / Scanpix.

 

Danmark har i mer enn ett år hatt grensekontroll mot Tyskland, siden september sågar med soldater. Men nå blir kontrollen skjerpet, skriver Die Welt. Hver eneste bil blir heretter kontrollert. Tiltakene er finansiert over statsbudsjettet, som ble vedtatt sist fredag.

Ved alle grenseoverganger skal det nå settes opp automatiske nummerskilt-scannere. Ved de fem store overgangene – Frøslev, Padborg, Kruså og havnene i Rødby og Gedser – skal det ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau dessuten settes opp bygninger til kontrollformål.

Ved de andre overgangene vil patruljebiler foreta stikkontroller, om nødvendig også med sivile kjøretøy eller fra luften.

Bakgrunnen for den skjerpede kontrollen er naturligvis terrorfaren. Den danske regjeringen anser avviste asylsøkere, som bare unntaksvis blir uttransportert fra Tyskland, som en sikkerhetstrussel.

Nylig har dansk politi arrestert en syrisk asylsøker og terrormistenkt, som etter deres opplysninger skal ha planlagt et angrep i København sammen med en straffedømt person i Tyskland.

Tatt i betraktning at Tyskland ikke har lyktes i en bebudet storsatsning på uttransportering av migranter uten oppholdsrett, vil bakgrunnen for skjerpingen lett kunne bli permanent.

 

Kjøp Kent Andersens «Godhetens tanketomme ondskap» her.