Nytt

Pål Andre Helland i Rosenborg.

Rosenborg ombestemmer seg etter kraftige protester og reiser likevel ikke på treningsleir til Dubai i januar.

– Vi undervurderte de politiske sidene ved den beslutningen vi tok, sa Stig Inge Bjørnebye, sportslig leder i Rosenborg på en pressekonferanse på Lerkendal tirsdag formiddag, ifølge VG.

Supporterne reagerte kraftig da det ble kjent at styret i Rosenborg besluttet å dra på treningsleir til Dubai.

Før dagens kuvending sa Bjørnebye:

– Det var en sak for Malmö i fjor, og det har vært en sak for oss nå. Det har vært interne diskusjoner, sier Stig Inge Bjørnebye til Adresseavisen.

– Så har vi gjort våre grundige sjekker med norske myndigheter, og også det norske konsulatet der nede. Vi har videre vurdert det å være til stede i Dubai kontra en uteblivelse. Vi mener at uteblivelse ikke vil gjøre ting bedre, sett opp mot at vi får oppleve staten og se den selv. RBK har et klart verdisett, det gir vi ikke avkall på. Men konklusjonen er at det er «innafor» å dra, fortsetter Bjørnebye.

Dubai er den største byen i De forente arabiske emirater. Landet har vært gjenstand for kritikk blant annet for hvordan kvinnelige voldsofre behandles, og for forbudet mot homofili. Forrige vinter droppet Malmö sin treningsleir i emiratet etter en storm fra supporterne. Nå skjer det samme i Trondheim.

– Dette hadde vi ikke forventet av Rosenborg, vi syns det er begredelig. Å legge en treningsleir til et land som er så uglesett og etter hvert tydelig belyst som Dubai, er rett og slett forkastelig, sa talsperson Espen Viken i supporterklubben Kjernen til NRK.

På supporterklubbens nettsider ble RBK oppfordret til å skifte mening og «avlyse denne skammelige turen».

Og supporterne ble altså hørt.