Natt til onsdag hørtes to kraftige eksplosjoner i Abu Dhabi, og det brøt ut brann på toppen av et hotell i sentrum. Det nasjonale nyhetsbyrået hevder det skyldtes en gass-eksplosjon, men den amerikanske ambassaden i landet rapporterer om et mulig droneangrep. Den iransk-støttede houthi-militsen i Jemen avviser at de sto bak.

Den amerikanske ambassaden utstedte umiddelbart en advarsel til sine borgere:

Tidligere i år har det vært flere droneangrep mot Abu Dhabi og Dubai. I et angrep den 17. januar ble tre drept og seks skadd. Den iransk-støttede Houthi-militsen i Jemen har tatt på seg ansvaret for flere av angrepene, men benekter at de står bak nattens eksplosjoner.

 

Documents kilder i Emiratene forteller at det spekuleres i at noen av angrepene kan ha blitt igangsatt fra et av de mindre emiratene, der misnøyen med Emiratenes deltakelse i krigen mot houthiene er stor. Dette etter at flere emiratiske soldater fra de fattigere sjeikedømmene har blitt drept i krigen. Det foreligger ingen offisielle tapstall.

Den blodige krigen i Jemen og frykt for israelske angrep mot Iran har ført til økt frykt i hele regionen, og har bidratt til å sende oljeprisene kraftig oppover.

 

Les også:

Krigsfrykt og optimisme: Oljeprisen stiger mot gamle høyder

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.