Foto: Vladimir Menkov/Wikimedia Commons.

 

Hvor langt kan afrikanske migranter strekke seg på egne eller barnas vegne for å komme til Nord-Europa? En pekepinn om det fikk man på italiensk side av Brennerpasset i går.

La Repubblica skriver at politiet ved jernbanestasjonen på italiensk side av Brennerpasset under en rutinekontroll oppdaget en fem år gammel gutt på undersiden av et godstog på vei nordover.

Gutten, som helt tydelig var nedkjølt, ble tatt med til et sykehus i nærheten, hvor han fikk nødvendig behandling og fortsatt er innlagt. Etter at han kom til seg selv, sa den lille gutten til legene at han heter Anthony og kommer fra Sierra Leone. Det er ingen spor etter foreldrene.

Etter drukningsulykkene i Middelhavet, som skyldes at man heller risikerer livet enn å la seg transportere tilbake til Afrika av Libyas kystvakt, er det nærliggende å bruke betegnelsen «selvmordsmigranter». Denne historien viser at man akkurat som i terrorsammenheng heller ikke går av veien for å involvere barna.

I lengden utgjør denne grusomme besluttsomheten trolig en større eksistensiell trussel mot Europa enn selvmordsterrorister.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂