Tavle

Foto: Vladimir Menkov/Wikimedia Commons.

 

Familien til femåringen fra Sierra Leone som ble funnet alene og forkommen under et godstog på italiensk side av Brennerpasset, er blitt identifisert, skriver La Repubblica. Den skal befinne seg i «et land i Nord-Europa». Kanskje i vårt land?

Den lille gutten husker ikke hvorfor han befant seg iskald og forlatt i det livsfarlige transportmidlet, men ved hjelp av en tolk som kunne snakke med gutten på hans eget språk, krio, har identifikasjon likevel vært mulig.

Anthony dro kjensel på familien sin på noen fotografier takket være tips fra frivillige organisasjoner som arbeider med migranter. Kontakt er opprettet mellom politikammeret i Bolzano og politiet i det nordeuropeiske landet hvor familien nå befinner seg.

Gutten er inntil videre overlatt til en italiensk fosterfamilie, mens en domstol skal ta stilling til om familien finnes skikket til å få igjen omsorgen for sitt eget barn.

Svaret på det burde være hva man kaller en no-brainer. Saken burde snarest bli påtalemyndighetens kompetanse, og deretter utlendingsmyndighetenes. I Europa bør det ikke finnes noen plass for inntrengere som spiller russisk rulett med egne barns liv.

Det er ellers bemerkelsesverdig at NGO-er har bedre oversikt over migranttrafikken enn ordensmakten. De har tilsynelatende både en politisk og en operativ kraft som man normalt har assosiert med myndigheter. De er kort og godt blitt en stat i staten – en uakseptabel sådan.