Nytt

Sumaya Jirde Ali kritiserte statsminister Erna Solberg for å ikke bry seg om terrorangrepet i Somalia forrige helg.

Hun hadde trolig ikke ventet å få svar på tiltale.

Det var forøvrig samme Sumaya Jirde Ali som gikk til rabiat angrep på Sylvi Listhaug i NRKs Debatten torsdag.

Der kritiserte hun statsråd Listhaug i skarpe ordelag og fortalte at hun de siste ukene hadde opplevd en «ekstrem hets». Hun la skylden på Listhaugs tilhengere:

– Jeg har opplevd dehumanisering, jeg har blitt redusert til en skitten hund, til en kakerlakk, til en parasitt. Jeg har opplevd muslimhat, at jeg bør få hijaben røsket av og bli voldtatt. Jeg har opplevd sexisme, kvinneforakt. Og alt dette kommer fra tilhengere av deg, Listhaug.

Hun sa at den største påkjenningen ikke hadde vært all hetsen, men at hun følte at integreringsministeren ikke tok dette på alvor. nrk.no

Kanskje ble hun oppildnet av all medieoppmerksomheten hun fikk for denne kanonaden mot et medlem av regjeringen – eller kanskje hun rett og slett bare er sleivkjeftet. Uansett knallet hun til med like håpløst presisjonsnivå mot statsministeren som mot statsråden.

Foranledningen var at minst 358 mennesker ble drept forrige lørdag da en bombe på en lastebil gikk av i en travel sentrumsgate i hovedstaden Mogadishu.

Selv om al-Shabaab ikke har gått ut og tatt på seg ansvaret, antas det at terrorgruppa står bak angrepet.

Terrorangrepet ble fyldig dekket av norske medier, og flere politikere fordømte angrepet.

Men det var ikke godt nok for Sumaya.

Hun sendte en twitter-melding til Erna Solberg med spørsmål om hvorfor Norges statsminister ikke fordømte terrorangrepet:

– Jeg lurer på hvorfor min statsminister @erna_solberg ikke fordømmer terrorangrepet i Somalia. Er 500 sårede ikke sensasjonelt nok?

Problemet for den forurettede Sumaya var bare at statsministeren forlengst hadde fordømt angrepet, som NattNytt var først til å rapportere om.

Statsministeren svarte stille og rolig ved å legge ut et bilde av Norges offisielle kondolanse til Somalia.

I brevet uttrykker statsminister Solberg på vegne av den norske regjering sin dype medfølelse overfor statsminister Hassan Ali Khaire og det somaliske folk.

Hun ber ham viderebringe hennes inderlige medfølelse til de uskyldige ofrenes familier, og ønsker god bedring til de sårede.

Det er kanskje unødvendig å legge til at det ble pinlig stille fra Sumayas kant etter statsministerens svar.