Innvandringsminister Sylvi Listhaug gikk til frontalangrep på Knut Arild Hareide i en opphetet verdidebatt i Politisk kvarter i NRK i dag.

Listhaug mener Hareide ikke tør å konfrontere folk med ekstreme holdninger.

Listhaug mener KrF-lederen er for feig til å konfrontere mennesker med ekstreme meninger og holdninger.

– Hareide og andre politikere sleiker imamer oppetter ryggen, i stedet for å konfrontere folk med ekstreme holdninger. Det synes jeg man skal slutte med, sier Listhaug.

–​ Mener du virkelig at Hareide sleiker imamer oppetter ryggen?

–​ Nei, men jeg har ikke registret at KrF har gått aktivt til verks når man deler scene med personer med ekstreme meninger og konfronterer dem med den type holdninger. Det må vi begynne med. Det må det være flere enn meg som gjør.

Hun viser til at hun selv møtte opp i Løvens hule for å snakke med imamer og ta opp temaer som steining og blasfemi, og etterlyser mer handling fra Hareide.

– Du tør jo ikke å ta i grøten engang, sa hun til KrF-lederen under dagens valgpolitiske debatt.

– Det er bra at Listhaug tar et tydelig oppgjør med radikal islam, på lik linje med det KrF har gjort. Jeg har vært tydelig på dette de siste årene. Det vet Listhaug godt, og derfor blir disse anklagene helt meningsløse, sier Knut Arild Hareide til NRK.

Hareide sier han har tatt opp temaet i landsmøtetaler og vært i mange møter med muslimer som han ikke har hatt behov for å ta opp slike temaer med.

– Jeg har vært tydelig på dette budskapet. Det er viktig at vi står opp mot grusomme holdninger knyttet til den ekstreme islamismen. Det ansvaret har jeg tatt. Dette er vi faktisk enige om, sier Hareide.

KrF-lederen mener Listhaug mangler en kristen forståelse og nestekjærlighet i måten hun omtaler medmennesker på:

– Det handler om den frykten hun som statsråd bruker i jobben hun har for å få frem budskap, sier Hariede.

Det avviser Listhaug, som mener KrF fører en alt for naiv innvandringspolitikk:

– Det jeg tar opp er helt reelle problemstillinger, og handler om å ha et famtidsmessig perspektiv om å bevare Norge. Verdiene samfunnet vårt er bygd på er under press og det vil øke i takt med en økt innvandring, sier Listhaug.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂