Som tidligere kunngjort har den innfødte europeiske aktivistbevegelsen Génération Identitaire lyktes i å reise mer enn hundre tusen dollar til sitt prosjekt «Defend Europe», som har leid det Djibouti-registrerte skipet C-Star og tar sikte på å sende det til Middelhavet. Der skal det etter bevegelsens opplysninger observere situasjonen, eksponere NGO-enes virksomhet og forsøke å bistå den libyske kystvakten med å bringe migranter tilbake til den nordafrikanske kysten.

Ting ser imidlertid ikke ut til å gå helt friksjonsfritt for C-Star. Flere internasjonale medier melder at skipet er blitt stanset i Suez-kanalen fordi det ikke har alle papirene i orden. The Independent skriver:

A ship chartered by activists to hamper the rescue of refugees in the Mediterranean has reportedly been “arrested” in the Suez Canal after the its captain failed to produce a satisfactory crew list.

The crew had intended to sail the ship through Egypt’s Suez Canal before heading towards the Italian city of Cantania where many rescue boats run by charities and non government organisations (NGOs) are based.

På sine egne Facebook-sider kunngjør imidlertid Defend Europe at skipet nå har gjenopptatt sin ferd, uten at det i øyeblikket lar seg bekrefte.

Det er heller ikke klart om besetningen fortsatt tar sikte på å legge til i Catania som planlagt. Corriere della Sera skriver at Catanias borgermester Enzo Bianco har oppfordret sikkerhetsmyndighetene til å hindre C-Star i å legge til kai i byen av hensyn til offentlig ro og orden.

Den frykten er muligens ikke tatt helt ut av luften, men neppe på grunn av C-Star i seg selv. La Repubblica skriver at antirasistiske organisasjoner på Sicilia i dag har arrangert en demonstrasjon på havnen i Catania i protest mot at C-Star skal legge til der eller andre steder på øya.

Om myndighetene etterkommer oppfordringen gjenstår å se. C-Star vil fortsatt trenge noen dager på å nå frem til Sicilia. Det eneste som er sikkert er at et politisk drama begynner å dra seg til.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂