Regjeringen i Libanon gjør et forsøk på å forby den amerikanske filmen «Wonder Woman». Årsaken er at heltinnen spilles av israelske Gal Gadot.

Det er det libanesiske økonomi- og handelsdepartementet som har bedt etterretningstjenesten om å forby offentlige visninger av superheltfilmen.

Departementet mislyktes i fjor i et lignende forsøk på å forby «Batman vs. Superman», der den israelske skuespilleren også er med.

Gadot er kjent for sin støtte til den israelske regjeringen og hyllet den israelske hæren under angrepene mot Gazastripen i 2014. Gadot utførte den obligatoriske toårige verneplikten før hun ble Hollywood-stjerne.

De siste ukene har filmplakater for «Wonder Woman» poppet opp på en lang rekke steder i Beirut, og filmen skal allerede onsdag ha premiere på minst én kino i hovedstaden.

Libanon er offisielt fortsatt i krig med Israel og har i mange tiår boikottet israelske produkter. Myndighetene forbyr også libanesiske borgere å reise til Israel eller ha kontakt med israelske statsborgere.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂