Tavle

Christer André Gudmundsdottir, nestleder i Skeiv ungdom Oslo, har et savn. Dette savnet omtaler han i et leserinnlegg i Aftenpostens Si;D-sider. Samfunnet mangler et tredje juridisk kjønn. Skeiv ungdom benekter at kjønnet på mange måter er plassert mellom beina. De fleste vordende foreldre har kunnet se kjønnet til sitt barn på denne måten. Skeiv ungdom benekter at kjønn kan bekreftes på denne måten. De mener kjønnet er plassert i vårt hode. Det er ikke hva vi fysisk er, men hva vi føler vi er, som teller. Det er her det tredje juridiske kjønnet kommer inn. Dette skal brukes om du er mann i fysisk forstand, men føler deg som kvinne. Det samme gjelder kvinner i fysisk forstand, men som føler seg som menn. Forøvrig hevdes det at det finnes over 80 kategorier man kan plassere sin sexualitet i. (Dette kan leses under innlegget til herr Gudmundsdottir.)

«Er det ikke en forskjell på kjønnsidentitet og kjønn?» spør Knutsen. Identitet handler om hvem du er, og da handler kjønnsidentitet om det kjønnet du er. Så nei, det er ikke forskjell på kjønn og kjønnsidentitet. Ettersom kjønnet er i hjernen og ikke i det kjønnsorganet individet måtte ha, er det mennesket selv som avgjør hvilket kjønn det er.

Hva blir det neste? Har man krav på å få tildelt bolig fordi man føler seg som en flyktning? Eller hva med å få kjøre opp til førerkort når man er 16 år fordi man føler man er 18?

Vi må vel kunne få lov til å føle hva vi er på flere måter enn bare kjønnet?