Nytt

En journalist fra Sydsvenskan har forsøkt å kjøpe håndgranat i Malmø for å se hvor vanskelig det er å få fatt i et slikt våpen. Det tok ham 10 minutter å finne en som var villig til å selge. Prisen var 1200 kroner og den ville bli levert i løpet av dagen. Hvis det ikke haster veldig med å blåse noe til himmels, kan man kjøpe på nettet, da tar det en uke å få håndgranaten tilsendt.

Sedan 2014 har minst 26 handgranater sprängts i Skåne, många av dem i Malmö. Handgranater har också hittats slängda utomhus utan att de har detonerat, eller så har de legat gömda i källarförråd eller i bostäder.

Håndgranater er blitt et tiltagende problem i den svenske byen. De fleste av dem kommer fra det tidligere Jugoslavia. Til tross for journalistens minimale innsats for å kjøpe en håndgranat, har ikke politiet noen anelse om hvem som selger dem. De har vel heller ikke noe særlig ressurser igjen til proaktivt arbeid der de jager rundt fra enkelthendelse til enkelthendelse i det berikede sydlige Sverige.

Avisen legger ut i detalj om hvordan man kan skaffe seg våpen via nettet, slik terroristen i München gjorde det. Hvorfor ikke legge ut en lag-din-egen-bombe artikkel også? Eller juleutgaven: «Vi lager bombebelte med tomme dorullhylser».

Sydsvenskan