En gutt er tiltalt for å truet til seg sex i et klasserom før skoledagen begynte. Sexovergrepet fant sted ved en videregående skole i Fredrikstad.

Som vanlig blir overgriper behandlet som et offer:

Fylkesdirektøren forteller at de har fulgt skolens kriseberedskapsplan og jobbet for at de involverte partene skulle komme seg gjennom situasjonen på best mulig måte.

De «involverte partene»? Dette er vel litt uheldig språkbruk. Hun som ble utsatt for et overgrep er vel ikke akkurat noen «involvert part»? Var de som ble meid ned av jihadterroristen i Nice «involverte parter»? Hvorfor kan man ikke bare skrive offer og overgriper?

Hvorfor skulle overgriperen komme seg gjennom situasjonen på best mulig måte? Det er helt avskyelig at han blir likestilt med offeret.

Til tross for dette overgrepet så er fylkesdirektøren frekk nok til å påstå at det er god sikkerhet ved skolene i Østfold. Ja, de har til og med trent på dette!

Fylkeskommunens vurdering er likevel at det er god sikkerhet på de videregående skolene i Østfold.

– Vi kjører øvelser med våre ansatte for at de skal være godt forberedt dersom situasjoner som dette oppstår, sier Olsen Fjærvik.

Det ser ut til å være viktigere å forberede de ansatte enn å sikre jentene. Og hva er nå dette med at sexovergrep blir redusert til «situasjoner som dette»?

Rettssaken finner sted 26. september og det er en strammeramme på seks år.

NRK skriver:

Både den tiltalte gutten og medeleven fikk fullføre skoleåret.

Offeret (som selvfølgelig har rett til å fullføre skoleåret) blir igjen sidestilt med overgriperen. Hva slags rapportering er dette?

Ifølge tiltalen skal gutten ha oppført seg voldelig mot jenta.

Måtte hun fullføre skoleåret og treffe overgriperen hver dag? Det må ha vært en stor påkjenning. Hvor er det blitt av sympatien for jentene som utsettes for overgrep? Man får mer og mer  følelsen av at mediene mener at de selv er medskyldige i tafsing (for lite klær), festvoldtekt (flørtet), gruppevoldtekt (hun gjorde det frivillig), overfallsvoldtekt (gikk alene og litt brisen hjem).

Man savner tiden da en overfallsvoldtekt i Slottsparken var førstesideoppslag i en uke og da The Breakfast Club var nettopp det og ikke en risikosituasjon for unge jenter i Fredrikstad.

NRK   Dagbladet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂