Amjad Sabri, en av Pakistans mest populære sangere, ble skutt ned på åpen gate i Karachi onsdag. Pakistans Taliban påtok seg ansvaret.

Tusenvis av mennesker, mange av dem berømtheter, fulgte Sabri til graven torsdag.

Amjad-Sabri

Sabri tilhørte sufi-retningen innen islam. Den er mer orientert mot mystisisme, noe islamistene misliker sterkt. Sabri sang «devotional music», dvs musikk som var religiøs. Han har en gang nevnt profeten Muhammeds slektninger. Dette er blasfemi sett med Talibans øyne, og mange andre i Pakistan har samme oppfattelse.

A spokesman for the TTP, the Pakistani branch of the Taliban militant group, claimed responsibility for the 45-year-old singer’s murder, although the motive was not immediately clear. Sabri had been booked under Pakistan’s blasphemy law two years ago after one of his songs mentioned relatives of the Prophet Muhammad — an act considered taboo in the Muslim-majority nation. It is not yet known whether the song was related to his death.

Disse drapene, som ikke er nye i Pakistan, minner om angrepene på bloggere i Bangladesh. Metoden er den samme: Drep dine fiender. Det er ingen grunn til at ikke jihadister skal ta samme midler i bruk i Vesten.

 

Pakistan Mourns Sufi Singer Amjad Sabri After He Was Shot Dead in Karachi

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂